En ons verhaal gaat weer verder.
We hebben het nog steeds reuze naar ons zin op de Academie. We verheugen ons telkens weer en zijn benieuwd wat die dag ons weer zal brengen.

Ook hebben we kennisgemaakt met de Directeur. Hij heeft ons alle regels uitgelegd. Als we ziek zijn moet onze moeder een briefje schrijven, dit moet van de Gemeente, maar in sommige gevallen is dit wat moeilijk, heeft de directeur gemeld….dus moeten we het zelf maar doen. In België moet je naar de huisarts als je ziek bent.

Als je niet aanwezig kunt zijn, moet je de dag inhalen op een andere dag.

En we mogen niet met een open tas?? naar boven…Hè…dachten wij, wat is dat nu weer??  Wij hebben les op de eerste verdieping. Er waren al twee ongelukken gebeurd…want? Ja hoor, ineens snapten wij het, een beker met een deksel mag wel mee naar het lokaal, maar niet een kopje, mok zonder deksel…..je moet het maar weten…

We zijn een paar weken bezig geweest met grisailles, onderschilderingen, dat deden we met grijstinten, gemaakt van ultramarijn en gebrande sienna, want zwart komt bij ons niet voor in een kantenklare tube. En vooral veel wegpoetsen met onze vodden en todden. Het resultaat was erg bevredigend. Daarna kwamen er twee weken met kleurenleer. Bregje was helemaal in haar element, ik wat minder, ik kan wel kleuren mengen maar niet zo gestructureerd.

Nu zijn we begonnen met de grisailles kleur te geven en het mooie is dat die onderschildering op transparante stukken erdoor heen schijnt, geweldig leuk om te doen. De gehele klas is stil en zeer geconcentreerd bezig, dat was vroeger in de klas wel anders.

Ook weten we in de omgeving goed de weg, door dat vele verkeerd  rijden, elk nadeel…heb z’n voordeel…haha…

Nog twee weken les en dan zit de helft van ons schooljaar er alweer op. In januari 2019 krijgen we onze eerste evaluatie….we zijn benieuwd…

Wordt vervolgd….