Schilderen acryl en olieverf, tekenen, aquarel, pastel, grafiek etsen, beeldhouwen, textielkunst, fotografie

Deze pagina is nog in opbouw

Het tekenen zat mij al vroeg in het bloed, op de lagere school deed ik na schooltijd vrij tekenen.Ik werkte meestal met Oost-Indische inkt. In 1965 maakte ik mijn eerste olieverfschilderij.Ik ben autodidact. Ondanks een vrij intensief werkzaam leven heb ik altijd tijd vrij kunnen maken om te schilderen en ben ik ook vele jaren verbonden aan workshops bij verschillende beeldend kunstenaars.Het werk is gevarieerd, figuratief tot realistisch.
Naast het schilderen met olieverf werk ik ook veel met Oost-Indische inkt wat tot uitdrukking komt in mijn pentekeningen. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar dieren, roofvogels en uilen, alsmede landschappelijk werk. Vaardigheid en precisie spelen hierbij een grote rol.
Favoriete onderwerpen om te schilderen zijn voor mij:
Landschappelijk werk.
Bloemen in groot formaat.
Honden en katten met een aaibare vacht.
Zee, strand en duinen van de Nederlandse kust, met een spannende luchtpartij.

Tekenen en schilderen is voor mij een passie. Ik ben er eigenlijk constant mee bezig, is het niet in de praktijk dan is het wel in mijn gedachtenwereld. Het is steeds weer een uitdaging om een rechthoekig plat doek te veroveren en om te zetten in beeld en kleur om er daarna van te genieten.

Anli de Vries

Op deze website vindt u verschillende schilderijen van mij.
De technieken die ik gebruik voor mijn werk variëren van potlood, aquarel, tot acryl en olieverf. Tegenwoordig ook wel in pastel.

Mijn voorkeur betreft bijna altijd de mens van klein tot groot in verschillende omstandigheden of gebeurtenissen. Hierin probeer ik vaak iets symbolisch weer te geven. Bomen, bloemen en vlinders boeien mij erg.

Ik maak ook wel werk in opdracht. Een enkele keer heeft mijn schilderij een titel. Maar het is aan de toeschouwer om een schilderij op persoonlijke wijze te interpreteren.

Mijn geboorteplaats is Rozenburg waar ik tot mijn twintigste jaar heb gewoond. Daarna ging ik werken en studeren in het oosten van het land. Tijdens mijn studie aan de sociale academie te Hengelo heb ik tevens een tweejarige opleiding creatieve vaardigheden gevolgd. Sinds 1999 volgde ik gedurende een periode van zes jaar teken- en schilderlessen bij Joop Kempers te Spijkenisse.

Annette Göbel
Website: https://annettegobel.exto.nl/

*Arjen Grootscholten | schilderen
Website: http://www.arjengrootscholten.nl/

Bianca Noppen

Bregje de Koning | website

Cora Boerboom | website

Ditte Mulder

Gerdientje Kramer 

Hans Gardenier | website

Henk Lugtenburg

Ieneke Codee

Ina van der Burg | grafiek etsen

Ina Huizenga | 

Ida Scheijgrond | website

Ineke van der Jagt | schilderen

Ineke van der Zwaal | schilderen

Website: http://artizwa.com/index.html

Ingrid Wind | Strikje | Fine-art | website

Jan van Noort | schilderijen

Jeannette de Berg | schilderen

John Steinhauer | schilderijen

Joke Keulemans | 

Loes Couwenberg

Luise Zeelenberg

Margreet van de Water | schilderen en tekenen

Marja Bergwerff-van Liere | website

Marjolein de Bos

Marlies Verda | website

Mary Anne Veltmeijer | schilderen

Miel Hazelbag | schilderen

*Nancy de Zwart | website  | tekenen en schilderen

Nannie Maas | schilderen

Nicoline Lancee | keramiek | Facebook 

Pauline van Bijleveld | schilderen olieverf/acryl pastel

*Peet Klaasse | digital art |  website

Rebecca Siccama | Textiel beschilderen | schilderen | website

Ria Bergwerff | collages

Schilderen
Website: www.rinusmanschot.nl

Rinus Wagenaar

Schilderen

*Rolf Hartkamp | schilderen

Sandrien Vermeulen

Schilderen, fotografie, tekenen

Website: sonjatuinman.nl

Schildeen

Suze Hordijk-van Beesten | Aquarel

Sylvia Schippers

Schilderen

Website: kunstenaarsduo.nl/

Ikebana

Veronique Etienne | keramiek

Yvonne van Esch

Ereleden van de Kunstkring Voorne

Sonja Tuinman
Ad van der Ree
Sija Vermaat
Ton & Sjanie Kerremans