Museum bezoek tip

Home/2018, leden vertellen, nieuws/Museum bezoek tip

Museum bezoek tip

Nu te zien

In het Stedelijk Museum Schiedam zijn momenteel 5 tentoonstellingen te zien, voor elk wat wils.

De grootste tentoonstelling is een overzichtstentoonstelling van Corneille, een CoBrA oprichter die ook bekend is door de borden, stropdassen, wijnetiketten e.d. met afbeeldingen van zijn werk. Naast schilderijen, grafiek en tekeningen is er aandacht voor de beelden en maskers die hij verzamelde in Afrika en die hem inspireerden, evenals schilders als Van Gogh, Appel, Klee, Pedersen. De tentoonstelling (t/m 3 februari) is een must voor CoBrA-liefhebbers.

Op de zolderverdieping zijn de indringende, grote foto’s te zien van Margi Geerlinks die de moeder van AD-columnist Hugo Borst jarenlang volgde (zij leed aan Alzheimer). Prachtige maar ook trieste foto’s.

Ook t/m 3 maart loopt de tentoonstelling over Families in alle soorten en maten. Er is werk over de fasen in het leven, familierituelen. Het ideaalbeeld blijkt lang niet altijd aan te sluiten bij de dagelijkse realiteit; ik leerde het woord ‘huidhonger’ bij mensen met te weinig fysiek contact.

Op de andere zolder vind je t/m 3 februari 1000 collages van Gijs Assmann. Hij stuurde zijn geliefde elke dag dat ze niet samen waren per post een kaart of collage waarmee hij haar vertelt dat hij van haar houdt en waarom.

Marijke van Dijk