Nieuwsbrief okt/nov 2022

De herfst is aangebroken, tot nu toe nog met zachte temperaturen. Genieten van de herfstkleuren en je daardoor creatief laten inspireren is wat er kan gebeuren.
We hebben dan ook weer leuke ideeën en plannen voor onze leden. Maar ook een lastig onderwerp: het voortbestaan van Kunstkring Voorne.
Inmiddels is er een oproep voor een Extra Ledenvergadering, op vrijdag 25/11, verzonden. We hopen dat we tot een oplossing kunnen komen om onze fijne vereniging voort te zetten.

Openingstijden galerie:

Van november t/m maart gaat de deur een uur eerder dicht en is de galerie geopend op
zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Het Bestuur

Workshops november

De gratis aangeboden workshops (epoxygieten en kerstballen beschilderen) werden enthousiast ontvangen. Voor het epoxygieten hebben we zelfs een extra datum toegevoegd. We wensen de deelnemers veel plezier!

Workshop Schrijven en Kunst

Zaterdag 29 oktober 2022 in de galerie in Zwartewaal.

Voor wie van schrijven houdt, is er op 29 oktober een workshop creatief/reflectief dagboekschrijven. Creatief, omdat er verschillende schrijfvormen gebruikt worden, reflectief omdat je aandachtig vanuit jezelf schrijft en dagboek, omdat het altijd over je eigen leven gaat, over waar je mee bezig bent of waar je herinneringen aan hebt.

We schrijven naar aanleiding van de expositie De Ketting. Deze methode van schrijven gaat niet om het schrijven van een mooi en foutloos verhaal. We kijken naar de kunst die ons getoond wordt en we schrijven over wat dit met ons doet. We volgen de stroom van gedachten en gevoelens die de beelden oproepen. We luisteren naar wat er geschreven wil worden. En volgens onze pen. Steeds is het een verrassing wat er dan op papier verschijnt. Ik geef schrijfaanzetjes, eenvoudige schrijfoefeningen, waardoor het schrijven vanzelf op gang komt.

Je leert tijdens deze ochtend verschillende schrijfvormen toe te passen. Als je nieuwsgierig bent, kom het eens proberen. En wanneer je al vaker hebt deelgenomen aan een schrijverij, kom er weer van genieten. Van harte welkom, allemaal! Neem je schrijfboek of papier en je lievelingspen mee. Vanaf kwart voor tien staat de koffie klaar. Om 10 uur beginnen we. Tussen 12 uur en 12.30 uur is de afsluiting.

Bijdrage 10 euro.
Aanmelden bij Hannie van Keulen. 0622745200 /hahy48@hotmail.com

EXPOSITIES

In de maand november is Kees van den Akker aan het exposeren in onze galerie, onder de noemer “BRUTAAL BETON”, met recente schilderijen, geïnspireerd door architectuur. Wij wensen hem veel succes!

De maand december is gereserveerd voor een “kleine prijzen”-expositie. Dat wil zeggen dat je werk tot € 100 kunt exposeren. Je mag meerdere werken tonen, deelname is gratis voor onze leden. Het is wel de bedoeling dat van de deelnemers een middagje van (13.00 tot 16.00 u. ) gastvrouw-/gastheerschap wordt gevraagd. Er is nog plaats, dus geef je op bij marliesverda@live.nl.

januari 2023: ABC-Project. Vind jij het leuk om te fotograferen ? Geef je dan op voor ons ABC project ! In januari 2023 willen we een expositie inplannen met alleen foto’s.

Wat is de bedoeling: iedereen die mee wil doen krijgt een letter toegewezen en dat moet dus je onderwerp worden.
Je fotografeert dus “iets” met die letter; b.v. je krijgt de A en fotografeert een appel, aardappel, avond, aardewerk, angst, aap, etc. Je kunt het breed opvatten, als je maar enigszins zichtbaar maakt om welke letter het gaat.
Mooi zou zijn wanneer zich 27 mensen (alfabet) aanmelden; zijn er meerdere aanmeldingen dan delen we gewoon meerdere letters uit ! Hoe en wat volgt wanneer er aanmeldingen komen (over afdrukken, inlijsten of niet, etc)
Aanmelden via marliesverda@live.nl

Kunstcafé

Vrijdag 9 december, 19.00 uur is er weer gelegenheid om elkaar te ontmoeten in ons Kunstcafé. Locatie: Galerie Kunst in Uitvoering in Zwartewaal.

Van de muur geplukt !!
Tijdens het kunstcafé willen we enkele mensen laten vertellen over een speciaal kunstwerk dat thuis aan de muur hangt. Het gaat dus NIET over je eigen werk maar over iets waar een verhaal aan vast zit.
Bijvoorbeeld: het hing altijd in je ouderlijk huis; je hebt het ooit in dat antiekwinkeltje in Parijs aangeschaft; het komt uit een erfenis; je hebt het gekregen van een speciaal iemand etc etc. Wil jij dat kunstwerk (mag natuurlijk ook 3D zijn) meenemen naar het kunstcafé en er iets over vertellen, meld je dan bij marliesverda@live.nl
Dat praatje hoeft echt niet lang te zijn !
Het lijkt ons leuk wanneer een paar leden dit willen doen!!

Reacties, vragen, suggesties en ideeën:
info@kunstkringvoorne.nl of tel. 0653 659770 (Sonja Tuinman, secretaris).