Ja, u leest het goed. Sommige leden hebben dit misschien al in de wandelgangen gehoord, voor anderen komt dit als een volslagen verrassing! De Kunstkring en dus ook galerie ‘Kunst in Uitvoering’ gaan, tijdelijk, verhuizen. 

Afgelopen weken is het bestuur druk geweest om een tijdelijk locatie te zoeken voor de vele activiteiten voor en door onze leden. We denken een mooi locatie te hebben gevonden in het voormalige Rode Kruis gebouw in het centrum van het mooie Brielle! Hieronder licht onze voorzitter, Kees van den Akker, de reden van deze tijdelijke verhuizing toe.

Direct in het nieuwe jaar gaat de gemeente Brielle onderhoud plegen aan het Nettenpakhuis, het onderkomen van Kunstkring Voorne,  in Zwartewaal. Het onderhoud houdt direct verband met het inrichten van een visserijmuseum op de bovenverdiepingen. 

Van januari tot en met maart 2019 worden diverse werkzaamheden aan het pand verricht. Het gaat om het schimmelvrij maken van het hele pand, het waterdicht maken van de  achterwand van onze galerie en het egaliseren van de vloer. Ook wordt het houten bordesje bij de entree vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden kunnen wij geen gebruik maken van onze ruimten in het Nettenpakhuis.

Om de periode januari-maart 2019 te overbruggen verhuizen we tijdelijk naar het Rode Kruis gebouw aan het Sint Catharijnehof 19 in Brielle, vrijwel direct grenzend aan de Sint CatharijneKerk. Het voormalig Rode Kruis gebouw is licht en ruim. Prima geschikt voor onze activiteiten, zoals onze cursusdagen, het maandag-middagatelier, de exposities in het voorjaar en het Kunstcafé.

Planning verhuizing 
De verhuizing van ons vertrouwde pand in Zwartewaal naar de tijdelijke
locatie in Brielle staat gepland in de laatste week van december:
donderdag 27 december
 gaan we van 10.00 tot 15.00 uur inpakken,
vrijdag 28 december verhuizen we van 10.00 tot een uur of 15.00 uur naar het Rode Kruis gebouw.
Oproep om mee te helpen
Verhuizen is altijd een hele klus. Heeft u tijd om het bestuur te helpen met verhuizing?Geef u dan op via deze link: hahy48@hotmail.com ,
zodat onze coördinator verhuizing Hijmen van Keulen de verhuizing in goede banen kan leiden. Als je je opgeeft krijg je van hem verdere informatie.Vele handen maken licht werk!