25 jaar Kunstkring Voorne (2017)

In 2017 bestond de Kunstkring Voorne 25 jaar en dit hebben we gevierd in het jaar van De Stijl
en hiervoor een jubileum kunstwerk opgestart met de eerste streken gemaakt door onze oud voorzitters en burgemeester van Brielle.

Hierna is er een heel jaar iets toegevoegd door onze leden en gasten en na afloop van het feestjaar aangeboden bij de opening van het vernieuwde BREStheater in Brielle waar het mooi in een vergaderruimte is opgehangen!

Uit de oude doos!

Beb Hofland oprichter Kunstkring Voorne

Recent zijn er twee beelden uit een archief tevoorschijn gekomen van de overleden kunstenaar en al zoekend kwamen we een mooi film tegen wat precies aangeeft wat ook nu de Kunstkring Voorne is en moet zijn!

Hans A. Leupe
De inmiddels overleden beeldende kunstenaar Beb Hofland was de oprichter van de Kunstkring Voorne Beb was een zeer sociaal bewogen kunstenaar en dit spreekt ook uit die statuten: een vereniging die staat voor contact met het publiek, overheid en bedrijfsleven. Geen eliteclub van professionele kunstenaars, maar een vereniging die juist contact tussen professional en hobbyist voorstaat.  De Kunstkring kent dan ook geen ballotage, is voor een ieder betaalbaar en organiseert veel sociale activiteiten. Ook de jonge en gehandicapte medemens krijgt volop aandacht van de Kunstkring.
SLOGO TV producties draagt deze aflevering dan ook op aan een kunstenaar die veel gedaan heeft om de jeugd en anderen zich open te stellen en te interesseren voor de kunst.