25 jaar Kunstkring Voorne

25 laar Kunstkring Voorne
Aandacht voor de openingsspeech van burgemeester Rensen (Foto: Jos Uijtdehaage)

Kunstkring Voorne viert 25-jarig bestaan met feest en expositie

di 5 dec 2017, 10:53

Zwartewaal – Kunstkring Voorne bestaat dit jaar 25 jaar. Op vrijdag 1 december vond het jubileumfeest plaats en tevens de opening van de december-expositie “Oud en Nieuw”.

De opening van het feest en de expositie werden verricht door burgemeester Gregor Rensen. In stijl gekleed hanteerde hij hierbij vaardig de schilderskwast en voegde zo nog wat extra’s toe aan het jubileumschilderij. De jubileumexpositie “Oud & Nieuw” is ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Kunstkring Voorne en bestaat uit werk van “oude” en “nieuwe” bestuursleden en ondersteunende leden. Er waren lekkere hapjes en drankjes en er was muziek van Ben Blue.

25 jaar lid

Ook werden de leden die al 25 jaar lid zijn naar voren gehaald en in het zonnetje gezet. Dit zijn Suze Hordijk, Truus Marree, Ans Bos, Ad van der Ree en Ineke van der Jagt. Zij ontvingen allen een prachtige bos bloemen.

Jubileumschilderij

Op de expositie wordt ook het schilderij tentoongesteld waar de afgelopen maanden door velen aan is gewerkt. De eerste verfstreken werden geplaatst tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering op 24 februari 2017. Daarna hebben leden van Kunstkring Voorne, bezoekers en cursisten hun best erop gedaan en het eindresultaat mag er zijn!

De expositie is te zien tot en met 30 december 2017, op zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 – 17.00 uur (behalve op op zondag 24/12). Galerie “Kunst in Uitvoering” is te vinden aan de Bernissedijk 24, 3238 BM Zwartewaal (ingang aan de kop van de haven).

Bron: Briels Nieuwsland.