Kunstketting

De Kunstketting, ontstaan en voortgang

In 2015 introduceerde Ad van der Ree de Ketting bij Kunstkring Voorne. Dit project had hij gezien bij een kunstkring in Lelystad. Hij was daar zo enthousiast over geworden dat hij de Ketting ook hier heeft opgezet. Dit met groot succes.

Het draait erom dat iedere deelnemer geïnspireerd raakt door een kunstwerk dat zijn voorganger gemaakt heeft en daar dan zelf mee aan de slag gaat door iets te maken dat betrekking heeft op het werk van zijn voorganger. De eerste persoon krijgt een foto toegestuurd en heeft een maand de tijd om daar mee aan het werk te gaan. Het resultaat hiervan stuurt hij naar de volgende, die daar dan weer iets mee gaat doen. Alle disciplines zijn toegestaan, zo ontstaat een verrassende ketting aan kunst die allerlei wendingen kan nemen. Aan het eind van de rit wordt de beginfoto, die alleen door de eerste deelnemer is gezien, aan iedereen onthuld. Er wordt een presentatie gehouden waarin een ieder vertelt hoe hij of zij tot het kunstwerk gekomen is en daarna volgt er een expositie.

Editie 2020

De Kunstketting van 2020 was op 28-29 nov. en 05-06 dec. te bewonderen in Galerie Kunst in Uitvoering te Zwartewaal.

Editie 2019

Maar liefst drie kettingen werden gepresenteerd op de eerste tentoonstelling in KunstInUitvoering in Zwartewaal !
“De Ketting” is inmiddels een begrip bij de Kunstkring Voorne; vanuit een basisfoto wordt door de deelnemers gereageerd met een eigen kunstwerk zonder dat de foto bekend gemaakt wordt; iedere deelnemer ziet alleen de foto van zijn/haar voorganger.
Alleen de eerste van een ketting krijgt de basisfoto te zien.
Van deze editie is een video presentatie gemaakt