Exposities

Zomergalerie in Kunst in uitvoering

expo01 Kunstkring Voorne

Voorjaar 2020

De wereld beleeft een moeilijk voorjaar en gaat gebukt onder een pandemie veroorzaakt door het coronavirus. Veel activiteiten worden stilgelegd en ook de kunst- en creatieve activiteiten in groepsverband zijn niet mogelijk. Gelukkig komen er in juli wat versoepelingen en zijn er beperkte activiteiten mogelijk.

Wat doen we met onze galerie in Zwartewaal, dicht en afwachten tot alles weer normaal is? Dat lijkt een slechte optie. Laten we doen wat kan en ons niet richten op wat niet kan. Het idee van een zomergalerie wordt geboren. Een galerie waarin leden van KKV een weekend de galerie ter beschikking hebben om hun werk te presenteren. Gelukkig wordt er enthousiast op gereageerd en kunnen we acht weekenden de galerie openen en een wisselend en interessant programma bieden. En wat een succes. Maak van de nood een deugd werd weer eens bewaarheid. Het werd een zomer zoals we nog nooit meegemaakt hebben. Elke exposant was enthousiast om zijn bezoekers iets moois te bieden. De vrijdag werd er ingericht en zaterdag- en zondagmiddag was het feest.

En wat een feest, ruw geschat zijn er in deze 8 weekenden 250 bezoekers geweest.

Het aanbod was enorm divers: absurdistische beelden, een zolderopruiming, veertig stillevens uitgelegd op de grond, Venetiaanse maskers, houtkunst, aquarellen, abstracte landschappen en kunstverzamelingen.

Door het mooie weer werd met enige regelmaat het plein voor de galerie omgetoverd tot een zomerterras en buitenwachtkamer om de regels binnen te kunnen handhaven. De livemuziek op zondag maakte het feest compleet.

Enkele reacties:

“Top ervaring. Ik was in eerste instantie niet zo enthousiast toen Evert me vroeg om te exposeren (te kort dag vond ik). Maar gezien de mogelijkheid toch dit jaar nog een keer naar buiten te treden vond ik een uitdaging. Ik heb deze expositie als zeer waardevol ervaren vooral ook omdat ik goed verkocht heb (tot mijn verbazing!!) En in de nasleep van de expositie nog een object verkocht aan iemand die mijn kaartje had meegenomen en een beeld niet kon loslaten.”

“Iedereen was positief over het werk en over de ruimte. Vooral door de warmte gaf het oude gebouw met haar dikke muren verkoeling.”

“Veel bezoekers vonden de werken van Guy Carton (impressionistisch) somber. En: niet mooi, terwijl ook twee bezoekers er helemaal weg van waren, ze vonden het fantastisch! Smaken verschillen. Gena was echt een succes. Heel veel positieve reacties. Ook bezoekers, die nog een keer of zelfs twee keer terug kwamen in de Galerie om opnieuw stukken (op het gemakje) te bekijken. Hele leuke reacties gehad. En het terras: wat een succes!! Heerlijk weer – fantastisch plekje aan de haven – en het optreden van Hans Jansen!”

“Volgend jaar weer doen”

“Waar kan ik hier de drankjes bestellen? (een fietser)”

exp02 Kunstkring Voorne

Aan de hand van ervaringen en suggesties van de exposanten kunnen we verder met de planning van de Galerie Kunst in Uitvoering.

  • Combinaties van verschillende disciplines maken de exposities aantrekkelijk.
  • Maak in de zomer meer gebruik van het mooie plein. Aankleden met tafels, parasols.
  • Betere PR in de regionale weekbladen, website, facebook etc. Ruim van te voren aankondigen, kan men er bij de weekend planning rekening mee houden.
  • Veel bezoekers zijn familie en bekenden van de exposanten. Op enkelen na komen er erg weinig kunstkringleden. Waar zijn ze?
  • Een maand alleen exposeren is erg lang. Plan ook buiten de zomer perioden van twee weken.
  • Een drankje presenteren draagt bij aan de sfeer.
  • Maak er een ontmoetingsplek van.
  • Inrichting kwalitatief verbeteren.

Een succes dus, het wordt misschien wel een vaste traditie om zo onze galerie in de zomer tot een levend cultureel centrum van Zwartewaal te maken.

Wie doet er volgend jaar mee!!!!!

expo 03 Kunstkring Voorne

Foto Album

zomergallerie 01
zomergallerie 02
zomergallerie 03
zomergallerie 04
zomergallerie 05
zomergallerie 06
zomergallerie 07
zomergallerie 08
zomergallerie 09
zomergallerie 10
zomergallerie 11
zomergallerie 12
zomergallerie 13
zomergallerie 14
zomergallerie 15
zomergallerie 15

Exposities Archief