De Kunstkring Voorne bank

De Kunstkring Voorne bank voor de galerie Kunst in Uitvoering

Toen Kunstkring Voorne de beschikking kreeg over het Nettenpakhuis in Zwartewaal, om daar haar verenigingsactiviteiten en kunstgalerie te beginnen, betekende dat ook een flinke financiƫle uitdaging om met elkaar de huur op te brengen en de galerie in te richten. Er werd gezocht naar mogelijke sponsoren en andere fondsen. Al gauw werden we benaderd door het plaatselijke bedrijf Spreeuwenberg, regionaal bekend stellingbouwbedrijf. Later opererend onder de naam BIS. Zij waren bereid onze vereniging met een meerjaren sponsorovereenkomst te steunen bij inrichting en exploitatie van de ruimte. Om deze steun ook naar buiten toe zichtbaar te maken werd besloten een bank voor de galerie te plaatsen waardoor ook dorpsgenoten en passanten konden genieten van het uitzicht over de haven. Tijdens de ondertekening van het contract werd de bank onthuld en via een koperen plaatje de herkomst zichtbaar gemaakt. Na jarenlang weer en wind te hebben getrotseerd was de bank aan een grote onderhoudsbeurt toe. Evert Peelen van Kunstkring Voorne heeft hem grondig en deskundig gerestaureerd. Hij siert nu weer, met het gouden logo van de kunstkring op de rugleuning, het plein. We nodigen iedereen uit van de bank gebruik te maken, maar uiteraard ook een bezoek te brengen aan de galerie en het bovengelegen Visserijmuseum.

Kunstkring Voorne doet haar best om Kunstkring Voorne en haar galerie aan de Bernissedijk in Zwartewaal onder de aandacht te houden van de inwoners van Voorne Putten e.o.. Na de versoepeling van de corona- maatregelen werd na een gedwongen sluiting de galerie van Kunstkring Voorne Kunst in Uitvoering te Zwartewaal, direct weer volgens de corona- regels, geopend. Kunstkring Voorne organiseert de hele zomer door een Zomergalerie. Leden en andere belangstellenden, rijp of groen, laten in de weekends in een pop-up formule allerlei kunstwerken zien.

Kunstkring Voorne heeft daarnaast in de gedwongen coronarust werk gemaakt van de inrichting en toegankelijkheid van haar galerie. Zo is o.a. de Kunstkring Voorne bank gerestaureerd en omgetoverd tot een waar kunstwerk waar je niet alleen heel goed op kan zitten, maar ook een mooi uitzicht hebt op de historische haven van Zwartewaal. Een mooie plek om uit te puffen na een wandeling of fietstocht en even aan te wippen in de galerie!