Exposities archief

25 laar Kunstkring Voorne

Voorjaar 2020

De wereld beleeft een moeilijk voorjaar en gaat gebukt onder een pandemie veroorzaakt door het coronavirus. Veel activiteiten worden stilgelegd en ook de kunst- en creatieve activiteiten in groepsverband zijn niet mogelijk. Gelukkig komen er in juli wat versoepelingen en zijn er beperkte activiteiten mogelijk.

Wat doen we met onze galerie in Zwartewaal, dicht en afwachten tot alles weer normaal is?
Dat lijkt een slechte optie. Laten we doen wat kan en ons niet richten op wat niet kan. Het idee van een zomergalerie wordt geboren. Een galerie waarin leden van KKV een weekend de galerie ter beschikking hebben om hun werk te presenteren. Gelukkig wordt er enthousiast op gereageerd en kunnen we acht weekenden de galerie openen en een wisselend en interessant programma bieden. En wat een succes. Maak van de nood een deugd werd weer eens bewaarheid. Het werd een zomer zoals we nog nooit meegemaakt hebben. Elke exposant was enthousiast om zijn bezoekers iets moois te bieden. De vrijdag werd er ingericht en zaterdag- en zondagmiddag was het feest.

En wat een feest, ruw geschat zijn er in deze 8 weekenden 250 bezoekers geweest.

Het aanbod was enorm divers: absurdistische beelden, een zolderopruiming, veertig stillevens uitgelegd op de grond, Venetiaanse maskers, houtkunst, aquarellen, abstracte landschappen en kunstverzamelingen.

Door het mooie weer werd met enige regelmaat het plein voor de galerie omgetoverd tot een zomerterras en buitenwachtkamer om de regels binnen te kunnen handhaven. De livemuziek op zondag maakte het feest compleet.

Enkele reacties:

“Top ervaring. Ik was in eerste instantie niet zo enthousiast toen Evert me vroeg om te exposeren (te kort dag vond ik). Maar gezien de mogelijkheid toch dit jaar nog een keer naar buiten te treden vond ik een uitdaging. Ik heb deze expositie als zeer waardevol ervaren vooral ook omdat ik goed verkocht heb (tot mijn verbazing!!) En in de nasleep van de expositie nog een object verkocht aan iemand die mijn kaartje had meegenomen en een beeld niet kon loslaten.”

“Iedereen was positief over het werk en over de ruimte. Vooral door de warmte gaf het oude gebouw met haar dikke muren verkoeling.”

“Veel bezoekers vonden de werken van Guy Carton (impressionistisch) somber. En: niet mooi, terwijl ook twee bezoekers er helemaal weg van waren, ze vonden het fantastisch! Smaken verschillen.
Gena was echt een succes. Heel veel positieve reacties. Ook bezoekers, die nog een keer of zelfs twee keer terug kwamen in de Galerie om opnieuw stukken (op het gemakje) te bekijken. Hele leuke reacties gehad. En het terras: wat een succes!! Heerlijk weer – fantastisch plekje aan de haven – en het optreden van Hans Jansen!”

“Volgend jaar weer doen”

“Waar kan ik hier de drankjes bestellen? (een fietser)”

25 laar Kunstkring Voorne

Aan de hand van ervaringen en suggesties van de exposanten kunnen we verder met de planning van de Galerie Kunst in Uitvoering.

  • Combinaties van verschillende disciplines maken de exposities aantrekkelijk.
  • Maak in de zomer meer gebruik van het mooie plein. Aankleden met tafels, parasols.
  • Betere PR in de regionale weekbladen, website, facebook etc. Ruim van te voren aankondigen, kan men er bij de weekend planning rekening mee houden.
  • Veel bezoekers zijn familie en bekenden van de exposanten. Op enkelen na komen er erg weinig kunstkringleden. Waar zijn ze?
  • Een maand alleen exposeren is erg lang. Plan ook buiten de zomer perioden van twee weken.
  • Een drankje presenteren draagt bij aan de sfeer.
  • Maak er een ontmoetingsplek van.
  • Inrichting kwalitatief verbeteren.

Een succes dus, het wordt misschien wel een vaste traditie om zo onze galerie in de zomer tot een levend cultureel centrum van Zwartewaal te maken.

Wie doet er volgend jaar mee!!!!!

25 laar Kunstkring Voorne

Foto Album

Expositie Ida Scheijgrond

Ida Scheijgrond exposeert in december 2020 t/m februari 2021 in ’t Dijckhuis te Vierpolders met zeer bijzondere glaskunst. De glasopleiding van het IKA in Mechelen leerde haar techniek, maar vooral spelen met glas en andere materialen. Het glas werd, hoe raar het misschien ook klinkt, minder belangrijk dat hetgeen zij wilde laten zien. Ida’s plezier in het maken wordt hierdoor steeds groter!

In de flyer van ’t Dijckhuis kun je meer over Ida Scheijgrond lezen. Ook het verhaal van Ans Bos Kramer staat daarin.

expositie Ida Scheijgrond 01 expositie Ida Scheijgrond 02 expositie Ida Scheijgrond 03

Expositie Ans Bos-Kramer

expositie As Bos-Kramer

De expositie van Ans Bos-Kramer is in december t/m de eerste maanden van 2021 in ’t Dijckhuis te Vierpolders te bewonderen. Ook exposeert zij de laatste maanden van dit jaar in de Man te Oostvoorne. Zie op de website bij ‘leden stellen zich voor’ wat zij beoogt te zeggen met haar werk.

De Ketting

exp de ketting

Kunst Ketting presentatie en expositie
o.l.v. Jessica Goessens

Wanneer:

07/08 november 13.00 uur-17.00 uur
14/15 november 13.00 uur-17.00 uur
21/22 november 13.00 uur-17.00 uur

Waar:
Galerie Kunst in Uitvoering
Bernissedijk 24
3238 BM Zwartewaal

De galerie is op zaterdag en zondag open van 13.00 tot 17.00 uur tijdens exposities

Kunstexpositie t Dijckhuis Vierpolders

Flyer expositie Vierpolders nov-dec-2020
Expositie Ida Scheijgrond en Ans Bos-Kramer

November- december 2020
t Dijckhuis, Dijckpotingen 10, 3237 AK Vierpolders
Kijk voor openingstijden op www.dijckhuis.nl, of bel 0181 417 328
Let s.v.p. op de corona maatregelen!
Download onze flyer.

Galerie Kunst in Uitvoering

Expositie:
Keramiek van Marja Tholenaars en Schilderijen van Sonja Tuinman

Wanneer:
September 2020
za. + zo. 13.00 uur-17.00 uur

Waar:
Galerie Kunst in Uitvoering
Bernissedijk 24
3238 BM Zwartewaal

Natuurlijke Verbeelding

expositie van Evert Peelen en Kees van den Akker
galerie Kunst in Uitvoering te Zwartewaal za. + zo. 22-23aug. 13.00 uur-17.00 uur

expositie evert en kees 22,23 aug 2020

Het wordt alweer het laatste expositieweekend van de Zomergalerie van Kunstkring Voorne. Evert Peelen (hout) en Kees van den Akker (tekeningen en schilderijen) exposeren komend weekend in Galerie Kunst in Uitvoering te Zwartewaal. We willen de Zomergalerie op de juiste wijze met elkaar afsluiten: Kom, kijk en geniet van de expositie op een prachtige plekje aan de haven van Zwartewaal, Bernissedijk 24.

We zien jullie met plezier tegemoet!
Evert Peelen.

Les Arbres

In maart zouden Kees van den Akker en Hijmen van Keulen exposeren. Het getoonde werk is geïnspireerd op de bomen rondom het hameau Le Coulet in de Noord-Ardèche. Deze expositie is aangekleed met houtelementen van Evert Peelen. In juni kon de expositie voortgezet worden. Zie onderstaand filmpje.

De leukste kunst vereniging op Voorne Putten