OVER ONS

Kunstkring Voorne is een actieve vereniging voor en door beroeps- en amateurkunstenaars. Sinds de oprichting in 1992, op initiatief van kunstenaar Beb Hofland, is de vereniging van een handjevol enthousiaste kunstenaars uitgegroeid tot een kring met rond de 70 leden.

Wat biedt Kunstkring Voorne?

Plezier in en met de kunst is het belangrijkste goed binnen de vereniging. Daarom bevordert Kunstkring Voorne de contacten tussen de leden onderling door haar leden allerlei activiteiten aan te bieden: Workshops, cursussen, excursies, gelegenheid tot exposeren op diverse locaties, themamiddagen en -avonden, schilderactiviteiten, zoals in de zomer de buiten-schilderdagen, activiteiten voor kinderen en natuurlijk van tijd tot tijd gewoon een gezellige bijeenkomst.

Er is geen sprake van ballotage, een ieder die de kunst een warm hart toedraagt, als professional of als amateur, is welkom om lid te worden. De contributie bedraagt 60 euro per kalenderjaar.

Onze sfeervolle galerie Kunst in Uitvoering, op de kop van de haven in Zwartewaal, is gevestigd in een historisch pand, het oude Nettenpakhuis. Dit is het centrale trefpunt van de vereniging en hier is iedere maand een andere expositie van een of meerdere leden te bezichtigen. De exposerende kunstenaars zijn zelf aanwezig gedurende de openingstijden (zaterdag en zondag van 13.00 - 17.00 uur, afhankelijk van de exposant ook op andere dagen), om bezoekers te ontvangen en uitleg te geven en meestal zijn de kunstenaars zelf aan het werk.

De galerieruimte kan bovendien door leden of derden gehuurd worden voor activiteiten (in overleg m.b.t. de openingstijden van de galerie), passend binnen de sfeer en doelstellingen van Kunstkring Voorne. Voorbeelden: workshop, cursus, lezing, culturele bijeenkomst, dia- of filmpresentatie (projectiescherm en beamer aanwezig), e.d. 

Huur galerie:
Leden:       € 25,- per dagdeel
Niet-leden: € 40,- per dagdeel

Nadere informatie en aanmelden bij de coördinator exposities: exposities@kunstkringvoorne.nl

De doelstellingen op een rijtje

  • Een platform bieden waarop contacten tussen kunstenaars kunnen worden gelegd en bevorderd.
  • Het ontplooien en stimuleren van activiteiten op het gebied van de kunst voor leden en speciale doelgroepen.
  • Een brugfunctie vormen tussen kunstenaar, publiek, overheid en bedrijfsleven.
  • Een bijdrage leveren aan het vergroten van belangstelling voor kunst in de regio Voorne en omstreken.

facebook email

Kunstkring Voorne / Secretariaat  
   
Postadres Atelierruimte
Stoofweg 2b Galerie "Kunst in Uitvoering"
3223 CC Hellevoetsluis Bernissedijk 24
06-51551858 3238 BM Zwartewaal
info@kunstkringvoorne.nl

Picxys © 2013