Kennismaking Nieuwe voorzitter

Hallo Kunstkring Leden

Eind februari werd ik door een bestuurslid van Kunstkring Voorne benaderd en gevraagd om de nieuwe voorzitter te worden van de vereniging. Dit omdat Kees van den Akker echt definitief gestopt was – wat hij ook al eerder aangekondigd had.

Aan het betreffende bestuurslid heb ik toen verzocht om eerst nogmaals in een nieuwsbrief iedereen te informeren, dat Kees echt gestopt was en weer te vragen of er iemand binnen de vereniging zich wilde aanmelden voor de functie voorzitter. Niemand heeft zich aangemeld !

Toen weer vanuit het bestuur dezelfde vraag aan mij werd gesteld heb ik daarop wel positief geantwoord. Daarna kreeg ik allerlei documenten van de vereniging toegestuurd zoals o.a. de statuten.

Hierin vermeld :
In artikel 10 : Het Bestuur – staat – c. ) De voorzitter wordt in functie gekozen.

Dat houdt in, dat de algemene vergadering de voorzitter moet kiezen. Nu is dat in de huidige Corona – omstandigheden nog niet te realiseren, daarom is het op dit moment een oplossing om de functie voorlopig te omschrijven als : Voorzitter – Ad interim ( In de tussentijd )

Mijn naam : Harry Troost.

Geboren 1952 in Pernis / Rotterdam. Na vervullen van militaire dienstplicht gaan werken bij een groot aannemersbedrijf. In 1998 – tijdens een grootschalige reorganisatie ontslagen en voor mezelf begonnen met een Coatingbedrijf ( Troxycoat BV ) gespecialiseerd in het coaten / behandelen van ondergrondse stalen leidingen.
In 2003 is mijn oudste zoon bij Troxycoat komen werken en inmiddels is hij mede – eigenaar en directeur, belast met de dagelijkse leiding van het bedrijf.

onze voorzitter Harry Troost

Wat heb ik met KUNST ?

In 1970 organiseerde Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam een grote overzicht tentoonstelling van Salvador Dali. Het eerste museum bezoek was via de school geregeld waar ik Weg- en Waterbouw studeerde ( tegenwoordig heet dat Infra Techniek ).

Ik was compleet flabbergasted, echt overdonderd door de werken die daar allemaal te bewonderen waren. Ik ben daarna nog tweemaal terug gegaan om naar die – voor mij – fantastische kunst te gaan kijken.
En natuurlijk – ik besef ook wel, terwijl ik dit schrijf – dat het mijn beleving was. Dat is ook het mooie van Kunst : het is zo persoonlijk en het is zeker zo dat > smaken verschillen : wat de één mooi vind / helemaal te gek > daar kan een ander echt niets aan vinden toch ?

In mijn geboorteplaats Pernis woonde de kunstschilder Arie Dubbeldam. Veel inwoners van Pernis hebben door hem een schilderij laten maken en/of een aquarel of olieverfschilderij van hem gekocht. Ook mijn ouders hadden een mooi schilderij van hem boven de bank in onze woonkamer hangen. En dat schilderij van Arie Dubbeldam was het eerste van een flinke collectie stukken, die ik verzameld heb en nu dus bezit, waaronder tekeningen / aquarellen en veel olieverf stukken – van klein tot redelijk groot. ( totaal > 60 stuks ).

Tijdens vakanties en ook stedentrips proberen wij altijd musea of kunstgaleries te bezoeken. Vooral in de galeries lekker relaxed rondkijken en de verschillende soorten van kunstuitingen bewonderen. Maar steeds vaker bemerkte ik bij mezelf dat ik ook ging observeren hoe e.e.a. gepresenteerd werd in de diverse galeries. Opstellingen / verlichting e.d. trokken meer en meer mijn aandacht. En ook langzamerhand kwam het idee bij me op om na mijn (mogelijke) pensionering “ iets te gaan doen met kunst ” – alleen was het nog onduidelijk hoe of wat. Totdat ik een bezichtiging deed van een huisje in Zwartewaal wat al heel lang te koop stond. Dat was het woonhuisje Bernissedijk 26 naast Galerie Kunstkring Voorne/ Nettenpakhuis. Het huisje was niet echt geschikt als woning – onpraktisch qua indeling /afmetingen e.d., maar ik zag daar zeker wel mogelijkheden in om er een Kunst Galerie van te maken. In mei 2019 gekocht en daarna zijn we begonnen met het aanpakken van de buitenkant van het pandje. Het huisje heeft meer dan 6 jaar leeg gestaan, dus er moet best wel het een ander aan gebeuren. Nadat het buiten helemaal tot tevredenheid was opgeknapt werd de toiletruimte compleet vernieuwd en toen ……toen kwam Corona.
Daarna ook de twijfel : moet ik hier wel mee door gaan ? Inmiddels zijn er vaccins en is er weer een beetje perspectief op mogelijk een oplossing ( ? ) voor deze onvoorziene “ramp “.

In maart hebben we de werkzaamheden in de woning weer opgepakt en zijn binnen volop bezig om alles aan te pakken; kleine aanpassingen uitvoeren, maar vooral ook de plafonds / balken / wanden / deuren schoonmaken – verven – e.d.

U zult zich ongetwijfeld afgevraagd hebben – waarom heeft die man op de foto twee petten op ? Dat ben ik dus en zo is het precies ! Ik heb twee petten op !

Ik beloof u, dat ik altijd zal proberen om de zaken gescheiden te houden, maar ik ben nu eenmaal eigenaar van Galerie Zwartewaal en nu dus ook Voorzitter Ad Interim van Kunstkring Voorne.

Ik hoop van harte dat wij elkaar snel kunnen ontmoeten – in onze Galerie van de Kunstkring in Zwartewaal of elders.
Ik wil heel graag met u allen kennis maken.

Groeten van Harry

BLIJF S.V.P. GEZOND

N.B. :

De vereniging is opgericht op 23 oktober 1991.

Wat zou het fantastisch zijn als we op zaterdag 23 oktober 2021 het 30 jarige bestaan van onze vereniging zouden kunnen vieren onder “ normale omstandigheden “ !!!