ZELF EXPOSEREN? | INFORMATIE
Exposeren voor iedereen via Kunstkring Voorne

Kunstkring Voorne kan beschikken over een aantal gerenommeerde galerieruimtes om exposities in te richten van kunstenaars uit eigen ledenbestand alsook van kunstenaars uit de regio. Ook krijgen speciale doelgroepen -zoals scholieren of cursisten- de kans om door middel van een expositie naar buiten te treden. Naast de hieronder genoemde mogelijkheden beschikt de Kunstkring over een lijst van expositielocaties die alleen beschikbaar zijn voor leden.

Beschikbare periodes galerie

De onderstaande periodes zijn nog beschikbaar om te exposeren in galerie "Kunst in Uitvoering" in Zwartewaal:

2017:
augustus
september

2018:
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december

Nadere informatie en aanmelden bij de coördinator exposities: exposities@kunstkringvoorne.nl.

Galerie

Kunstkring Voorne heeft een eigen galerie/atelier, "Kunst in Uitvoering", gevestigd op de benedenverdieping van een historisch pand en Rijksmonument,  de oude Zeilmakerij, ook wel Nettenpakhuis genoemd, op de kop van de haven in Zwartewaal.

Kunstenaars kunnen hier een maand exposeren en werken. De ruimte kan tijdens de huurperiode door de kunstenaar ook gebruikt worden om een gezellige expositie-opening te organiseren, workshops te geven, een culturele bijeenkomst te houden, enz. Leden/kunstenaars kunnen maximaal één keer per jaar exposeren in "Kunst in Uitvoering", naast hun eventuele deelname aan groepsexposities in de galerie. 

De exposerende kunstenaars dienen zelf aanwezig te zijn gedurende de openingstijden van de galerie of te zorgen voor adequate vervanging.

De kosten worden gedeeld als er meer dan één exposant is. (KKV-leden kunnen ook exposeren samen met niet-leden). Er wordt 15% commissie over de verkoopprijs berekend voor tijdens de expositie verkocht werk.

OPENINGSTIJDEN
Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur
De overige dagen van de week mag de exposant de galerie ook openen (in overleg i.v.m. andere activiteiten). 

TARIEVEN EXPOSEREN
Leden:        €   75,- per maand
Niet-leden:  € 150,- per maand

HUUR OVERIGE ACTIVITEITEN
De ruimte kan door leden en derden gehuurd worden voor activiteiten (in overleg m.b.t. de openingstijden van de galerie), passend binnen de sfeer/doelstelling van Kunstkring Voorne. Voorbeelden: workshop, cursus, lezing, culturele bijeenkomst, dia- of filmpresentatie (projectiescherm en beamer aanwezig), e.d. 

Leden:       € 25,- per dagdeel
Niet-leden: € 40,- per dagdeel

Nadere informatie en aanmelden bij de coördinator exposities: exposities@kunstkringvoorne.nl

't Dijckhuis | Dijckpotingen 10 | 3237 AK Vierpolders

Dorpshuis 't Dijckhuis is een groot gebouw waarin heel wat kunst kan worden geëxposeerd. Voorlopig is gekozen voor nagenoeg de gehele begane grond, te weten de ontvangsthal, foyer, aansluitende vergaderruimte en grote zaal. In verband met de veiligheid van de werken wordt keramiek niet op sokkels gepresenteerd, maar in vitrines. De sokkels worden uitsluitend gebruikt voor zwaar en robuust werk. Jaarlijks worden er in totaal 5 exposities georganiseerd, waarvan Kunstkring Voorne er 3 verzorgt. Tijdens de vakantiemaanden is het gebouw gesloten en zal er niet worden geëxposeerd. 

Het exposeren is gratis, maar zoals met de meeste zaken die kosteloos zijn, zit er toch een addertje onder het gras. Tijdens de openingstijden zijn alleen de ontvangsthal en foyer vrij toegankelijk. Door verhuur tijdens de vaste openingstijden zijn de grote zaal en de eerder genoemde vergaderruimte geregeld ontoegankelijk voor kunstkijkend publiek. Natuurlijk wordt het werk gedurende deze periode wel bewonderd door de vele bezoekers van de zalen. Ervaring leert dat veel gebruik wordt gemaakt van het gebouw en er is sinds de opening ook al een enkel kunstwerk van de Vierpolderse schilderclub verkocht. Zoals gebruikelijk is de kunstenaar bij verkoop van een kunstwerk een provisie van 15% van de verkoopprijs verschuldigd aan Kunstkring Voorne.

‘t Dijckhuis hecht erg aan de kwaliteit van de kunstenaars en het geëxposeerde werk. Daarom draagt KKV op verzoek van 't Dijckhuis de kunstenaars die willen exposeren bij ‘t Dijckhuis voor ter ballotage.

Wil je ook exposeren in 't Dijckhuis? Geef je dan op bij Joke Keulemans, joke.keulemans@upcmail.nl, 0181 - 212 042.

facebook email

Kunstkring Voorne / Secretariaat  
   
Postadres Atelierruimte
Hollemarestraat 128 Galerie "Kunst in Uitvoering"
3238 XK Zwartewaal Bernissedijk 24
0653 659770 3238 BM Zwartewaal
info@kunstkringvoorne.nl

Picxys © 2013