Het wordt wel weer eens tijd voor een update van ons avontuur.
Wat vliegt zo’n schooljaar voorbij, je kijkt er tegenaan, maar nu hebben we nog 2 weken les en dat zit dat er weer op voor dit schooljaar. Wel moeten we nog 1 keer terug voor het laatste evaluatiegesprek (en daarna mogen we onze “spullen” mee naar huis nemen en we moeten nog 1 keer terug voor de gezamenlijke expositie en niet geheel onbelangrijk ons overgangsrapport.

Wel is de reis naar de Academy nog steeds een feestje. Zodra wij voor Tilburg de snelweg verlaten, waar overigens de meningen van de mannen totaal verschillend zijn dan die van ons, want zij vinden dat wij omrijden enzo…) en binnendoor gaan rijden, daar worden we al helemaal ZEN van. We lachen nog steeds om sommige (verkeers-) borden die we onderweg tegenkomen “GRAAG TRAAG” waar je 50 km/u mag rijden en een echt bord van een Zebra bij een zebrapad en als er een huis te koop staat het bord “KOPEN?”

Of deze “OKKAZIE” bij een garagebedrijf.
We wanen ons echt in het buitenland…
Maar we dwalen af.
We hebben mooie schetsen, grisailles en opschilderingen gemaakt, we zijn er zelf trots op!!

En nu zijn we dan aangekomen bij de laatste weken, nou, dat is wel geheel anders. Alles waar het hele schooljaar op is gehamerd, moeten we nu “Loslaten” ….abstraheren, niets hoeft meer te “kloppen”.
Er wordt veel gezucht in de klas, niet alleen door ons, maar wederom mag het resultaat er best zijn, zie bijgevoegde foto’s .
Ook wijken we af van het materiaal, olieverf mag, maar hoeft niet, dus gaan we helemaal uit onze comfortzone.. en oefenen met inkt, oliepastel, ecoline, acrylverf, softpastels, plakkaatverf.
De laatste weken gaan we collage’s maken, met verschillende materialen, maar ook met stukken van onze creaties, die we als “mislukt” ervaren. Je ziet het, alles wordt hergebruikt!
De foto’s hiervan zullen nog volgen in ons laatst verslag, waarin we ook onze lijst en overgangsrapport met jullie zullen delen.
We hopen dat jullie plezier beleven aan ons avontuur, wij in ieder geval wel, ook al zijn we total loss als we naar huis gaan, maar hoe leuk is dat, een gehele dag alleen maar bezig zijn met je “Hobby”.

Creatieve groet, Bregje en Cora